Voortaan zijn alle IZY-tickets aan €19 op dinsdag, woensdag en donderdag!

Vanaf vandaag zijn alle IZY-tickets op dinsdag, woensdag en donderdag te koop aan de vaste prijs van €19.


Met dit aanbod breidt Thalys haar strategie van gulle formules op haar lowcosttrein verder uit. Naast de stoelen zonder gegarandeerde zitplaats aan €10 en de klapstoelen aan €15 zijn er voortaan ook enkele honderden tickets per dag te koop voor de vaste prijs van €19.

"Door dit genereuze aanbod te lanceren, zetten we ons beleid kracht bij: we willen zo veel mogelijk mensen de kans geven om de trein te nemen. Vandaag kennen vele passagiers IZY al als de goedkoopste reisoplossing voor een weekendje Parijs. Met deze bijzonder aantrekkelijke prijs op weekdagen, willen we een nog bredere klantenkring aantrekken, zoals price seekers of jonge mensen, voor wie de vaste prijs van €19 een trigger kan zijn," legt commercieel directeur Bruno Dierickx uit.


Op ontdekking in Parijs tijdens de krokusvakantie?!

Deze aanbieding laat reizigers toe om bijvoorbeeld tijdens de krokusvakantie (04 tot 10 maart) de Franse hoofdstad tegen een zachte prijs te (her)ontdekken. Het is de ideale gelegenheid om de pracht en praal van de Eiffeltoren te bewonderen, zich vervolgens te laten meeslepen op ontdekkingstocht door het stadscentrum en de ontelbare steegjes om zich ten slotte te verwarmen in een van de vele musea. Zo loopt de eerste grote Franse overzichtstentoonstelling gewijd aan Victor Vasarely tot 6 mei 2019 in het Centre Pompidou.

Praktische details:

 • Frequentie: op alle IZY-treinen op dinsdag, woensdag en donderdag
 • Wanneer: vanaf dinsdag 5 februari 2019
 • Tarieven: vaste prijs van €19 voor Standard-tickets
 • Voorwaarden: Alleen geldig op IZY-trajecten op dinsdag, woensdag en donderdag. Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid voor een enkele reis, met uitzondering van specifieke data. Niet inwisselbaar of terugbetaalbaar.
   

Over Izy

Op 3 april 2016 lanceerde Thalys IZY als lowcostalternatief voor de verbinding Brussel-Parijs. Het nieuwe aanbod, dat speciaal bedacht werd voor vrijetijdsreizigers, biedt een antwoord op de vraag naar een snelle reisformule tegen zachte prijzen.

Met een startprijs van € 19 verlaagt IZY de prijs van de trein tussen Brussel en Parijs en dit op middellange termijn (te koop aangeboden 2 maanden voor vertrek), terwijl het een interessant alternatief biedt tot op het laatste moment aangezien de prijs van het ticket maximaal € 59 bedraagt (exclusief opties) tijdens het weekend.

Met trajecten die gemiddeld 2.30 u. duren en met 2 heenritten op vrijdag en 2 terugritten op zondag, biedt IZY de mogelijkheid om het weekend in Parijs door te brengen. Sinds de lancering heeft IZY zo meer dan 1 miljoen reizigers mogen verwelkomen tussen Brussel en Parijs.

 

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis