Vernieuwde catering Thalys: Menu’s krijgen Scandinavisch tintje

Vanaf vandaag gaat Thalys nauw samenwerken met de bekende Zweedse chef Christer Elfving voor een nieuw cateringaanbod aan boord. Het nieuwe menu krijgt een Scandinavisch tintje door lokale producten te combineren met de Scandinavische keuken. De bekende Zweedse chef werkt samen met Thalys traiteurs om nieuwe gerechten te creëren, die volledig passen binnen de ambities van Thalys op het gebied van duurzaamheid en originaliteit. 

Duurzaam en biologisch

Thalys komt met het vernieuwde cateringaanbod tegemoet aan twee grote ambities, namelijk blijven innoveren op het gebied van service en dienstverlening, als ook de wens om duurzame producten te leveren. De menu’s worden daarom grotendeels samengesteld met verse bio- en seizoensproducten, afkomstig uit de landen die Thalys doorkruist. Bovendien is het de bedoeling om zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame vis te serveren en ook het gebruik van rood vlees te beperken.

De Scandinavische keuken: combinatie van natuurlijke smaak en originaliteit

De mix van lokale producten (afkomstig uit de Thalys-landen) en de Scandinavische keuken is verrassend. Het gaat hier om een eigentijdse, originele en soms echt gedurfde keuken, die de natuurlijke smaak van verse producten naar voren laat komen. Daarnaast is deze keuken ook aangepast aan de logistieke beperkingen van Thalys, omdat er veel rauwe en gemarineerde producten worden gebruikt, die koud geserveerd kunnen worden.

Om deze vernieuwing in de menu’s door te voeren gaat Thalys samenwerken met Christer Elfving. Zijn restaurant Absoluut Zweeds in Antwerpen en talrijke kookboeken maken Elfving erg bekend bij fijnproevers wereldwijd. Chef Christer Elfving stelt zijn talent nu dus ter beschikking van de Thalys-reizigers, voor wie hij originele recepten creëert, met veel aandacht voor een gezonde keuken, rauwkost, vergeten groenten en geurige kruiden.

Vanaf 30 september worden de gerechten voortaan ‘s middags en ‘s avonds geserveerd aan boord van Thalys, uitsluitend in Comfort 1 (maaltijd inbegrepen in de ticketprijs vanaf €65 naar Parijs, €49 naar Amsterdam en €35 naar Keulen).

Ontdek de samenwerking tussen Thalys en chef Christer Elfving in dit filmpje.

Contacteer ons
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis