Verstoringen voorzien op het Thalys netwerk ten gevolge van aangekondigde syndicale acties in België

Ten gevolge van aangekondigde syndicale acties in België op maandag 24 november, 1, 8 en 15 december zal het Thalys-verkeer sterk verstoord zijn tijdens deze vier dagen, met mogelijke storingen de voorgaande avonden.

Alle gedetailleerde info op : https://www.thalys.com/be/nl/info-trafic

Thalys vraagt daarom zijn reizigers hun reis uit te stellen voor de betrokken dagen en routes.

Daarnaast kondigt het bedrijf al aan dat alle gereserveerde tickets voor de geïmpacteerde treinen omruilbaar zijn naargelang de beschikbaarheid zonder bijkomende kosten of worden terugbetaald, bij het initiële verkooppunt, ongeacht de tariefvoorwaarden.

Om alle verkeersinformatie in real time te ontvangen, nodigt Thalys de reizigers uit om thalys.com te raadplegen of om de gratis applicatie voor smartphones te downloaden.

Thalys bedankt de reizigers voor hun begrip en verontschuldigt zich voor eventuele ongemakken die veroorzaakt worden buiten de wil van Thalys. 

Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis