Volgende stap voor Air-rail intermodaliteit: Thalys neemt vlucht vooruit tussen België en Amsterdam Airport Schiphol

Thalys zet deze maand een nieuwe stap om internationale reizigers efficiënter en duurzamer vervoer aan te bieden: de maatschappij gaat nog nauwer samenwerken met haar partners in de luchtvaartsector. De geavanceerde technologie van BeNeRail en AccesRail biedt immers nieuwe mogelijkheden, specifiek voor de verbinding Brussel-Zuid / Antwerpen / Amsterdam Airport Schiphol.

Thalys is een historische partner van de luchthaven van Schiphol en luchtvaartmaatschappij KLM (die sinds 2011 Thalys-verbindingen verdeelt onder haar eigen IATA-code). Voortaan zijn “Thalys-vluchten” technologisch beschikbaar voor álle luchtvaartmaatschappijen die partner zijn van AccesRail, via de IATA-code van die laatste (9B). 

Door rechtstreeks Thalys-gegevens uit het spoorsysteem (Resarail) te raadplegen, kan AccesRail voortaan een Thalys-rit weergeven en verkopen net zoals een vlucht.

Een dubbele doelstelling: tegelijkertijd ten dienste van het milieu en van de klanten
Win-winsituatie dankzij hypermoderne technologie

Deze technologische innovatie is in de eerste plaats goed nieuws voor klanten die via Brussel of Antwerpen per Thalys naar  Amsterdam-Schiphol willen sporen, om van daaruit het vliegtuig te nemen. Ook reizigers die in Schiphol landen en België willen bezoeken voor zaken of als vakantieganger kunnen er optimaal van profiteren: “Een combiticket reserveren kan nu heel eenvoudig en dat is een enorm voordeel voor reizigers, distributeurs, travel managers en reisagenten”, legt Bernard Fontenelle uit, Head of Sales bij Thalys.

Het doel van Thalys is duidelijk: interne “feeder-vluchten” naar luchthavens op haar netwerk zoveel mogelijk vervangen door Thalys-trajecten. De impact op het milieu is niet min: de Thalys-trein stoot immers 12 keer minder CO2 uit dan het vliegtuig.

Thalys is ervan overtuigd dat een betere coördinatie van de verschillende transportmiddelen en -structuur (hubs & hogesnelheidslijnen) zal leiden tot een efficiëntere omgang met maatschappelijke trends zoals de toenemende mobiliteit van mensen en het toenemend aantal internationale uitwisselingen.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis