Volgende stap voor Air-rail intermodaliteit: Thalys neemt vlucht vooruit tussen België en Amsterdam Airport Schiphol

Maandag 20 februari 2017 — Thalys zet deze maand een nieuwe stap om internationale reizigers efficiënter en duurzamer vervoer aan te bieden: de maatschappij gaat nog nauwer samenwerken met haar partners in de luchtvaartsector. De geavanceerde technologie van BeNeRail en AccesRail biedt immers nieuwe mogelijkheden, specifiek voor de verbinding Brussel-Zuid / Antwerpen / Amsterdam Airport Schiphol.

Thalys is een historische partner van de luchthaven van Schiphol en luchtvaartmaatschappij KLM (die sinds 2011 Thalys-verbindingen verdeelt onder haar eigen IATA-code). Voortaan zijn “Thalys-vluchten” technologisch beschikbaar voor álle luchtvaartmaatschappijen die partner zijn van AccesRail, via de IATA-code van die laatste (9B). 

Door rechtstreeks Thalys-gegevens uit het spoorsysteem (Resarail) te raadplegen, kan AccesRail voortaan een Thalys-rit weergeven en verkopen net zoals een vlucht.

Een dubbele doelstelling: tegelijkertijd ten dienste van het milieu en van de klanten
Win-winsituatie dankzij hypermoderne technologie

Deze technologische innovatie is in de eerste plaats goed nieuws voor klanten die via Brussel of Antwerpen per Thalys naar  Amsterdam-Schiphol willen sporen, om van daaruit het vliegtuig te nemen. Ook reizigers die in Schiphol landen en België willen bezoeken voor zaken of als vakantieganger kunnen er optimaal van profiteren: “Een combiticket reserveren kan nu heel eenvoudig en dat is een enorm voordeel voor reizigers, distributeurs, travel managers en reisagenten”, legt Bernard Fontenelle uit, Head of Sales bij Thalys.

Het doel van Thalys is duidelijk: interne “feeder-vluchten” naar luchthavens op haar netwerk zoveel mogelijk vervangen door Thalys-trajecten. De impact op het milieu is niet min: de Thalys-trein stoot immers 12 keer minder CO2 uit dan het vliegtuig.

Thalys is ervan overtuigd dat een betere coördinatie van de verschillende transportmiddelen en -structuur (hubs & hogesnelheidslijnen) zal leiden tot een efficiëntere omgang met maatschappelijke trends zoals de toenemende mobiliteit van mensen en het toenemend aantal internationale uitwisselingen.