Wereldvluchtelingendag op 20 juni: binnen exact 1 week

Ter gelegenheid van deze actiedag schenkt Thalys, als partner van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, de organisatie €1 per ticket dat die dag wordt verkocht. 

Binnen exact 1 week, op 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Ter gelegenheid van deze speciale dag, en in het kader van zijn steun aan het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR), heeft Thalys beslist om €1 aan de organisatie te schenken per ticket dat die dag verkocht wordt.

Deze internationale dag werd door de Verenigde Naties gelanceerd in 2001 en wil mensen sensibiliseren rond de problematiek van vluchtelingen. Dit gebeurt wereldwijd, via verschillende evenementen, culturele manifestaties en informatiecampagnes.

Franck Gervais, CEO de Thalys International, verduidelijkt: “dit is niet zomaar een sensibiliseringscampagne. We willen verder gaan dan de oproep tot schenking die we op 30 mei aan onze klanten hebben gelanceerd. We willen met Thalys echt een engagement opnemen ten voordele van dit goede doel. Het is om die reden dat we voor elk ticket dat op 20 juni wordt gekocht, via welk verkoopkanaal dan ook, €1 aan UNHCR schenken.”

Sensibiliseren, informeren en bijdragen

In het kader van zijn engagement ten opzichte van vrouwen, heeft Thalys ervoor gekozen om zich in te zetten voor het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. De cijfers spreken voor zich: overal in de wereld, ook bij ons, ondersteunt UNHCR 22 miljoen mensen, waarvan 75% vrouwen en kinderen.

Thalys en UNHCR hebben op 30 mei een sensibiliseringsactie gelanceerd, en een oproep tot schenking. De samenwerking tussen Thalys en UNHCR bestaat uit 4 luiken:

-       Sinds 30 mei en tot eind september zal een trein bedekt met de gezichten van vluchtelingenvrouwen van diverse origine rondrijden op het Thalys-netwerk. Hiermee wil Thalys reizigers bewust maken van de problematiek en hen uitnodigen om te doneren.

-       Op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, schenkt Thalys voor ieder ticket dat die dag verkocht wordt €1 aan UNHCR.  

-       Frequente reizigers van Thalys (loyalty-programma Thalys TheCard) worden in juni en juli uitgenodigd om online een gift te doen of om hun gespaarde Miles om te zetten in hulppakketten van de UNHCR voor de vrouwelijke vluchtelingen (paketten voor bevallingen, geboortepakketten, pakketten voor de bescherming tegen malaria, pakketten met dekens tegen de kou…). Op dit moment hebben de reizigers van Thalys al bijna 800 000 Miles aan UNHCR geschonken.  

-       Tenslotte stelt Thalys ook zijn verschillende communicatiekanalen ter beschikking om de boodschap van UNHCR te helpen verspreiden: een extra pagina op de website (thalys.com/UNHCR), nieuwsbrieven en informatie aan boord.

Contacteer ons
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Sophie De Jonckheere UNHCR
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Sophie De Jonckheere UNHCR
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis