Wereldvluchtelingendag op 20 juni: binnen exact 1 week

Donderdag 13 juni 2013 —

Ter gelegenheid van deze actiedag schenkt Thalys, als partner van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, de organisatie €1 per ticket dat die dag wordt verkocht. 

Binnen exact 1 week, op 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Ter gelegenheid van deze speciale dag, en in het kader van zijn steun aan het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR), heeft Thalys beslist om €1 aan de organisatie te schenken per ticket dat die dag verkocht wordt.

Deze internationale dag werd door de Verenigde Naties gelanceerd in 2001 en wil mensen sensibiliseren rond de problematiek van vluchtelingen. Dit gebeurt wereldwijd, via verschillende evenementen, culturele manifestaties en informatiecampagnes.

Franck Gervais, CEO de Thalys International, verduidelijkt: “dit is niet zomaar een sensibiliseringscampagne. We willen verder gaan dan de oproep tot schenking die we op 30 mei aan onze klanten hebben gelanceerd. We willen met Thalys echt een engagement opnemen ten voordele van dit goede doel. Het is om die reden dat we voor elk ticket dat op 20 juni wordt gekocht, via welk verkoopkanaal dan ook, €1 aan UNHCR schenken.”

Sensibiliseren, informeren en bijdragen

In het kader van zijn engagement ten opzichte van vrouwen, heeft Thalys ervoor gekozen om zich in te zetten voor het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. De cijfers spreken voor zich: overal in de wereld, ook bij ons, ondersteunt UNHCR 22 miljoen mensen, waarvan 75% vrouwen en kinderen.

Thalys en UNHCR hebben op 30 mei een sensibiliseringsactie gelanceerd, en een oproep tot schenking. De samenwerking tussen Thalys en UNHCR bestaat uit 4 luiken:

-       Sinds 30 mei en tot eind september zal een trein bedekt met de gezichten van vluchtelingenvrouwen van diverse origine rondrijden op het Thalys-netwerk. Hiermee wil Thalys reizigers bewust maken van de problematiek en hen uitnodigen om te doneren.

-       Op 20 juni, Wereldvluchtelingendag, schenkt Thalys voor ieder ticket dat die dag verkocht wordt €1 aan UNHCR.  

-       Frequente reizigers van Thalys (loyalty-programma Thalys TheCard) worden in juni en juli uitgenodigd om online een gift te doen of om hun gespaarde Miles om te zetten in hulppakketten van de UNHCR voor de vrouwelijke vluchtelingen (paketten voor bevallingen, geboortepakketten, pakketten voor de bescherming tegen malaria, pakketten met dekens tegen de kou…). Op dit moment hebben de reizigers van Thalys al bijna 800 000 Miles aan UNHCR geschonken.  

-       Tenslotte stelt Thalys ook zijn verschillende communicatiekanalen ter beschikking om de boodschap van UNHCR te helpen verspreiden: een extra pagina op de website (thalys.com/UNHCR), nieuwsbrieven en informatie aan boord.

Video met toelichting van Barbara Hendricks, Goodwill Ambassador van UNHCR over